Blåbärsmuffins med crunch och vaniljkräm

2015-09-21 | 14:15:00 | Recept

Muffinsen:
100 gram smör
2 dl standardmjölk
2 ägg
1,5 dl strösocker
3 tsk vaniljsocker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 nypor salt

 

Vaniljfyllning: 

Marsansås som inte behöver kokas, gör efter receptet på förpackningen..

 

Topping: blåbär

 

Crunchet: 
60 gram smör
1 dl havregryn
1/2 dl vetemjöl
1 dl strösocker

 

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader så den är varm tills muffinsen är redo att stoppas in. Blanda ihop alla ingredienserna till crunchet och ställ sedan in det i kylskåpet så det kallnar. Rör ihop vanilj/marsankrämen och ställ även den kall, den ska inte vara rinnig så du får prova dig fram tills konsistensen är ganska tjock. 

 

Smält smöret och tillsätt mjölken, dra bort från plattan. Vispa sedan ägg, socker och vaniljsocker poröst. Vänd ner mjölkblandningen och blanda de torra ingredienserna i en skål - vänd sedan ner detta i smeten. Fyll formarna till ungefär 3/4 med smeten. Lägg ner vaniljkrämen i en sprits och spritsa ner så mycket du vill ha i varje smet.

Toppa med blåbär och så mycket av crunchen som möjligt. Grädda i ugnen i cirka 20-25 minuter. Jag hade i ungefär 23 om jag minns rätt.. de ska bli gyllenbruna.. Låt de svalna innan du serverar dom. 
 
RUSKIGT GOTT!!