Snickerskladdkaka

2016-02-10 | 13:59:00 | Recept

Ingredienser:

3 ägg
4 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4,5 msk kakao
2 dl vetemjöl
150 gram smör
1 nypa flingsalt
1 burk karamelliserad mjölk

 

Chokladtopping: 
200 gram mjölkchoklad
1/2 dl vispgrädde
1 påse jordnötter

Ställ ugnen på 175 grader. Smält smöret och rör ihop ägg å socker. Blanda de torra ingredienserna och rör ner det i äggsmeten, till sist rör du ner det smälta smöret. Smöra och bröa en form och häll upp smeten, ringla sedan över den kondenserade mjölken jämt över kakan. 
 
Ställ in i ugnen i cirka 25-30 minuter, den ska fortfarande vara ganska lös i mitten. Medan kakan svalnar så gör du chokladtoppingen. Värm upp grädden och lägg i chokladen där i, rör tills det blir en jämn smet. Här ska du sedan röra ner jordnötterna om du vill ha det. Eller kan du göra som jag gjorde den här gången - hade de bredvid för dom som ville ha.. så även nötallergiker tål kakan. Bred sedan ut chokladtoppingen på kladdkakan och ställ ner den i frysen i cirka en timme innan servering. 
 
 

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: