Happy Halloween

2014-10-31 | 17:37:00 | Porträtt
Nikon D5200 + Nikkor 50mm f/1.8G
Ika och jag fixade ihop en liten Halloweenfotografering för någon vecka sedan, och bilderna blev faktiskt bättre än jag trodde när jag kollade igenom dom i kameran. Meningen är att hon ska likna en vampyr som blir sugen på blod (??) / hungrig, i från Vampire Diaries. Är sådär nöjd med ''sminkningen'', men för att vara första gången jag gör det så är jag absolut nöjd! Happy Halloween på er!


''Falska'' Wienerbröd med vaniljkräm och blåbär

2014-10-31 | 10:34:00 | Recept
Okej, detta är löjligt lätt och detta kan verkligen ALLA göra, utan att misslyckas. Det ända du behöver till detta är, en rulle (??) smördegsplattor, marsanpulver, mjölk, blåbär, ägg och vatten. 
 
Du börjar med att vispa ihop marsanpulvret med mjölken, vet inte hur mycket av varje du behöver, det beror ju helt på hur många smördegsplattor du har. Sedan låter du det tjockna. 
 
Skär ut plattor av smördegen/lägg ut de färdigskurna plattorna på en plåt. Vik in kanterna mot mitten och tryck till ordentligt annars kommer kanterna att släppa när smördegen värms i ugnen. Lägg en klick vaniljkräm i mitten av varje platta och om ni vill, ett par blåbär med. Vispa sedan ett ägg tillsammans med 2krm vatten och pensla på wienerbröden (ej på krämen). 
 
Grädda dessa i mitten av ugnen i cirka 7-10 minuter. Om jag inte minns fel så hade vi dom inne i ungefär 8 min, för då hade våra fått en fin färg. Efter det så låter ni dom bara svalna och sen är det bara att NJUTA!!


Svar på kommentar

2014-10-30 | 19:12:14 | Frågor/svar
''Hur får du fram ögonen/ögonfärgen så tydligt i bilderna? Förstärker du färgen i efterhand? Svar i inlägg skulle uppskattas :)''
 
Denna kommentaren fick jag på detta inlägget och eftersom personen som skrev denna kommentaren ville att jag skulle svara på den i ett inlägg, så gör jag självklart det! 
 
Iallafall.. egentligen vet jag inte riktigt hur jag gör för att få ögonen så tydliga, eller jo. Jag sätter fokuspunkten vid ögat när jag fotar bilden, och ser till att personen jag fotar är i rätt ljus. Det är faktiskt ett riktigt bra tips när det kommer till porträttfotografering - att fokusera på ögat/ögonen. Det får bilden att se mer intressant ut, enligt mig. 
 
När jag redigerar bilden så gör jag bara hela bilden ljusare, ökar kontraster och nivåer, lägger även på lite extra mättnad. Men annars gör jag ingenting med ögonen. 
 
Känner att detta blev det sämsta svaret någonsin, men det är svårt att förklara... kommentera igen om du inte förstod vad jag menade, så ska jag göra ett nytt försök med att förklara!