Inlägget jag inte trodde skulle publiceras..

2014-02-23 | 13:35:50 | Linn
Jag vill skriva av mig, för jag är så förbannat glad. Glad och stolt över mig själv. Tror ingen i hela världen förstår hur fruktansvärt bra jag mår just i stunden. Kan ju tala om för er att såhär bra har jag inte mått på över 1,5 år ungefär. 
 
Ni vet ju att jag har haft hemundervisning? När jag berättade det så skrev jag att jag skulle skriva ett inlägg om varför det är så, och jag känner äntligen att jag kan berätta det för er. Ni anar inte hur många gånger jag suttit och försökt få ner det i ett inlägg men gett upp efter en mening, för jag har känt att det GÅR inte och att ni ändå inte kommer förstå. Jag vet inte om ni kommer göra det nu heller, men jag hoppas så innerligt att ni gör det. 
 
Nyårsafton till 2012 förändrades ALLT för mig. Min bästa vän, Matilda flyttade ifrån byn där jag bor. Hon flyttade till Stockholm, vilket är ungefär 45 (!!) mil ifrån mig. Allting gick så snabbt och jag har knappt fattat det än att hon faktiskt inte bor här. Jag tror fortfarande att jag bara kan slänga iväg ett sms och fråga om vi ska hitta på något eller om hon vill komma över på en filmkväll, precis som jag kunde göra innan. Det gör så ont att hon är så långt bort, samtidigt som hon faktiskt inte är det. Hon är ju trotts allt ''bara'' ett telefonsamtal bort, men det är ju inte direkt samma sak som att träffas in real life. 
 
Iallafall, så jag började må ganska dåligt då. Tyckte att allting var sjukt tråkigt utan henne, allting kändes så meningslöst. Jag saknade henne så det gjorde ont varje dag, vilket jag fortfarande gör. Det är så tomt utan henne här. Men i samma veva som hon flyttade så hade jag börjat högstadiet. Vilket var en stor förändring för mig. Alla krav, all stress, ny skolmiljö, nya lärare, ny klass och ja, you name it. Det blev för mycket för mig helt enkelt. 
 
Jag började stanna hemma oftare ifrån skolan för att jag inte klarade av att vara där. Då tyckte min skolsköterska att jag skulle börja gå till BUP. Vilket jag totalnekade, för jag ville ju inte ha hjälp av någon människa jag inte kände. Men fick jag som jag ville? NEJ. Det är klart jag inte fick, mamma och pappa tvingade mig dit. Första gången grät och tjurade jag som fan bara för att jag verkligen inte ville. Iallafall så fortsatte jag gå dit, vilket jag fortfarande gör dock inte lika ofta som innan. I början så tyckte jag det var ren skit, men jag har lärt mig att acceptera det. Jag tycker fortfarande inte om det, men som sagt, jag har inget val. 
 
Trotts att jag gick hos BUP, som tydligen skulle få mig att må bättre. Så slutade det med att jag  slutade gå till skolan helt. Vilket var i december 2012. Jag har inte varit i skolan sedan dess. Det var inte bara till skolan jag slutade gå, utan jag slutade lämna huset och ett tag lämnade jag knappt mitt rum. Varför detta då? Jo, för jag var så rädd. Rädd för allting men mest för att dö. Jag blev också så vansinnigt känslig för, för mycket ljud och för att vara bland för mycket folk. Jag fick ångest och panikattacker stupalöst och var osäker på om jag ens levde. Vid vissa tillfällen var det som om jag försvann ifrån jorden och jag typ grät + skrek att det kändes som om jag var död. Det var så jävla hemskt och jag vill aldrig mer uppleva det. Ibland så får jag sådana ''känningar'' i kroppen, att jag kommer ''försvinna'' men jag har lärt mig att kontrollera mig själv när det händer så.
 
I början på 2013 så fick jag kontakt med en person som betyder så jävla mycket för mig just nu. Han har hjälpt mig så sjukt mycket det senaste året och jag är så oändligt tacksam för allting. Han fick mig att öppna mig själv för honom, vilket var så skönt. Att få ur mig allting, allting jag burit inom mig så länge och allting jag tänkt på. Det var han som fick mig att våga utmana mina rädslor, han pushade mig, skrev peppande sms och övertygade mig om att jag faktiskt KAN. ''Allting går för den som vill'', säger han ofta till mig. Vilket han har så jävla rätt i. Bara man VILL så går det. För det har jag bevisat för mig själv så många gånger. 
 
Eftersom han fick mig att utmana mina rädslor så började jag successivt ta mig längre ifrån huset, jag började åka bil och vara hemifrån längre. Till sommaren klarade jag även av att hälsa på hos farmor och farfar i korta stunder, kolla på fotbollsträningar/matcher, åka på längre fotorundor och en massa annat. Och fyfan vad glad jag var då. Jag började se ljuset i tunneln igen. För varje liten sak jag gjorde så började jag bli mer positiv till allt igen och kände att, jag kommer ju faktiskt bli som vanligt igen? Snart kommer jag kunna göra allting jag gjort innan, inte bara sitta på mitt rum och ruttna bort. 
 
När hösten kom så fortsatte jag att utmana mig själv, jag fortsatte åka bil och gå promenader. Det dalade dock ner ett tag, jag mådde dåligt av det gråa och tråkiga vädret och kännde mig allmänt deppig. Men lagom till julen så vände det och sedan dess så har de bara gått bättre och bättre. Visst jag har fortfarande en bra bit kvar till att vara helt som vanligt. Men jag har gjort så mycket på sista tiden som jag inte gjort på så länge, vilket gör att jag känner mig mer och mer som innan. Jag har tillexempel klarat av att vara hos farmor och farfar, kusinerna och grannarna en längre stund, har kollat på fotbollsträningar och innebandymatcher i sporthallen (mycket ljud och mycket folk), har varit i affären och nästan klarat av att åka till Växjö. Att åka till Växjö är just nu högst upp på listan för mig att klara av. För där bor morfar och mormor och jag har inte varit och hälsat på dom på över 1 år och det suger. 
 
Det är så mycket som jag vill kunna göra. Jag vill kunna spela fotboll igen, kunna gå på hockey, kunna gå i skolan, kunna åka iväg med mina kompisar och shoppa eller bara umgås, kunna åka upp till Stockholm för att hälsa på Matilda, kunna åka till Tylösand/Båstad, kunna åka till mina släktingar som inte bor här i samhället. Men jag vet, jag vet att jag snart kommer att klara av det, preics som innan.
 
Jag är så glad över att jag har kommit såhär långt som jag gjort. För ett tag så trodde jag verkligen att allting var kört. Att jag aldrig någonsin skulle kunna bli som innan, men det vet jag att det kan och KOMMER jag bli. Jag är så tacksam och glad över alla fina människor jag har runt omkring mig, som hjälper och har hjälpt mig genom detta. Jag hade aldrig någonsin klarat mig utan dom. Det är dom som får mig att fortsätta kämpa varje dag och inte ge upp. 
 
Jag vet inte om ni förstår, men jag hoppas att ni gör det och vi får se hur länge inlägget ligger ute. Kram på er.
Postat av: Fanny Lind

Du är så stark,, fortsätt ♥

Svar: Tack, det ska jag <3 <3
Linn | Hobbyfotograf ♡

2014-02-23 | 16:41:01
Hemsida: http://fannylindd.blogg.se/
Postat av: Anonym

Stor kram till dig världens bästa Linn!! ♥ Du är riktigt riktigt duktig!

Svar: <3 <3 <3 <3 KRAM
Linn | Hobbyfotograf ♡

2014-02-23 | 18:15:44
Postat av: Amanda

Tycker du är så oroligt stark vännen <3

Svar: <3 <3 <3
Linn | Hobbyfotograf ♡

2014-02-23 | 19:01:04
Postat av: i s a b e l l a w l

så himla bra/fint skrivit. Skulle ALDRIG kunna sätta mig in i din situation i detta tillfälle och jag visste inte ens att det kunde vara personer som kände och levde såhär. Men jag blev så glad för din skull när jag läste att du faktiskt är på bättrings väg!! Jag menar, din resa igenom detta har nog inte varit något vidare enkelt och att du har en bit kvar, det kommer du klara galant, det tror jag verkligen, så stark som du faktiskt är innerst inne och det perspektiv jag fått utav dig genom att läsa denna text. Det lovar jag! Jag önskar dig all lycka Linn, det är du värd ♡♡

Svar: Åh vad glad jag blir av din kommentar <3<3 TAck så mycket finaste du!!
Linn [HOBBYFOTOGRAF] ♡

2014-02-23 | 19:45:50
Hemsida: http://isabellawl.blo.gg
Postat av: Alma

Du är så jäklans stark! Jag tror på dig ,du kommer klara det!

2014-02-23 | 20:00:12
Postat av: Alma

Du är så jäklans stark! Jag tror på dig ,du kommer klara det!

Svar: Tack så mycket, kram på dig <3
Linn | Hobbyfotograf ♡

2014-02-23 | 20:00:13
Postat av: Elinor

Ååh är så stolt över dig linnsyyy<33 Du är bäst och du kommer klara dig igenom detta.

Svar: love you <333 tack för ally
Linn | Hobbyfotograf ♡

2014-02-24 | 16:30:14
Hemsida: http://kissies.se
Postat av: Nora

Du är så stark Linn! Jag vet att du klarar dig igenom detta! Kram

Svar: Tack finaste du, det gör jag. Miss you, kramis <3
Linn | Hobbyfotograf ♡

2014-02-24 | 17:09:27
Hemsida: http://nattstad.se/norafredh
Postat av: Fatimaa

Världens bästa Linnzyy! Du kommer klara detta, du är så jävla stark och duktig! Är såååå stolt över dig och vad du har lyckats med! Jag tror på sig Linn och där är inga tvivel om att diuinte kommer klara det! Bästabästabästa du love you ♡♡♡

Svar: Finaste Fatimisen <3<3<3 hade då aldrig klarat de utan dig här vid min sida, är så glad över att jag har dig!! Världens bästa, älskar dig så mycket!!
Linn | Hobbyfotograf ♡

2014-02-24 | 17:54:51
Postat av: Kicki

Du är så duktig och du vet hur glad jag blev när du stod på min trappa med kakor i handen o då är det inte kakorna som är det viktiga.(även om de var jättegoda)
Ser fram emot fler besök från världens bästa Linn. Kraaam ♡

Svar: Fler besök kommer det verkligen bli, de kan jag lova dig <3 <3 kram
Linn | Hobbyfotograf ♡

2014-02-24 | 21:18:08
Postat av: Becca

Du är den starkaste personen jag vet, och du kommer klara allt så himla bra. Finns alltid för dig hjärtat, kram <3

Svar: Åh BB <3<3 finns alltid här för dig också min stjärna!
Linn | Hobbyfotograf ♡

2014-02-25 | 14:34:05
Postat av: Vilma

Ååhh vad bra du är. Så stark herregud. Stor kram, du kommer klara detta! <3

Svar: Tacck <3 <3
Linn | Hobbyfotograf ♡

2014-02-25 | 15:28:20
Postat av: Moa

Inte för att jag känner dig men, jag bloggade innan och då kommenterade du min blogg och sen dess har jag följt din blogg. Vad stark du är och extra kärlek till dig du är as cool. ♥ Kika gärna mig mooahhh

2014-02-25 | 19:48:51
Postat av: Thea

Alltså gud vad stark du är Linn! Att bara vända allt och kunna berätta om det så öppet som du gör är sjukt tufft! Jag tror du kommer klara dig igenom det och med tiden kunna släppa det helt! Fortsätt kämpa och ta hand om dig!
Kram

2014-02-25 | 20:35:08
Hemsida: http://theasspace.blogg.se
Postat av: i s a b e l l a w l

Jag trodde aldrig att det var någon person som kände/levde såhär, verkligen inte. Men när jag läste att du var på bättringsväg blev jag så mycket gladare, för just din skull, jag menar.. resan under detta låter verklingen inte enkel och jag kommer aldrig kunna sätta mig in i just din situation vid detta tillfälle. Men när jag nu har suttit och läst texten vet jag att du, som person, kommer fortsätta att kämpa tills allt är över, för du verkar vara såpass stark!! All lycka till nu Linn!! Du är bäst ♡

2014-02-26 | 07:26:50
Hemsida: http://isabellawl.blo.gg
Postat av: ida foto. ♛

åh du är så stark dub!!! <3<3 Finns alltid och bara fortsätt kämpa!! <3

Svar: love u dubbiii <3
Linn [HOBBYFOTOGRAF] ♡

2014-02-27 | 13:14:16
Hemsida: http://prinsesc.blogg.se
Postat av: Robex Lundgren

gillar du musik, missa inte min blogg intervjuar band varje dag
http://ghgumman.blogg.se/
http://www.facebook.com/mosanmusikfriket?ref=hl

2014-02-27 | 18:01:47
Hemsida: http://ghgumman.blogg.se/
Postat av: Sofie

Starkt av dig!!

Svar: <3 tack så mycket!
Linn [HOBBYFOTOGRAF] ♡

2014-02-27 | 18:03:12
Hemsida: http://sofieviktoria.blogg.se
Postat av: Mirjam Wallmark

Vad stark du är! ♡

kram

Svar: <3 <3 <3 tack
Linn [HOBBYFOTOGRAF] ♡

2014-02-27 | 18:12:51
Hemsida: http://mirjamwallmark.blogg.se
Postat av: Tommy

bra att du mår bra nu önskar dig all lycka

Svar: tack så mycket! :)
Linn [HOBBYFOTOGRAF] ♡

2014-02-27 | 18:25:53
Hemsida: http://tomatens.blogg.se/
Postat av: Sofia

Bra jobbat! Du ska vara extremt stolt över dig som har klarat allt och du kommer att klara av så mycket mera snart! :)
Kul att läsa att de börjar gå bra för dig och att du mår bra:)

Svar: Tack så mycket, det är jag! :)
Linn [HOBBYFOTOGRAF] ♡

2014-02-27 | 18:28:30
Hemsida: http://Sofiiianilsson.blogg.se
Postat av: Agnes

Riktigt starkt jobbat! KRAM!

2014-11-04 | 18:41:57
Hemsida: http://agnescecilias.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: