Chokladmuffins med vitchokladfrosting - Recept

2016-04-19 | 14:35:00 | Recept
Ingredienser chokladmuffins:
125 g smör
2 ägg
2,5 dl farinsocker
0,75 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
2,5 dl mjölk
3,5 dl mjöl
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk bikarbonat
1 nypa salt
 
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör (rumstempererat) och socker krämigt. Tillsätt äggen ett i taget och rör sedan ner kakaon, vaniljsockret och mjölken. Vänd ner mjölet, bakpulvret, bikarbonatet och saltet i blandningen, blanda inte för mycket för då blir muffinsen kompakta. Fyll 3/4 av formarna och grädda i mitten av ugnen i ungefär 20 minuter. Låt svalna helt innan du spritsar på frostingen. 
 
Ingredienser frosting:
150 g vit choklad
150 g rumsvarmt smör
150 g Philadelphiaost
250 g florsocker
 

Gör såhär:

Smält den vita chokladen över vattenbad och låt den svalna något. Vispa smöret krämigt och tillsätt sedan chokladen. Tillsätt philadelphiaosten och florsockret och vispa frostingen tills den är riktigt krämig. Du kan behöva mer florsocker beroende på vilken konsistens du är ute efter. Jag hade lite mer än 250g. Spritsa sedan på frostingen på dina kalla muffins. 


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: