Daimfudge

2014-12-17 | 12:06:00 | Recept

Ingredienser:
3dl grädde
3dl strösocker
1dl ljus sirap
50g smör
200g Marabou med daimsmak

2 påsar daimkulor

Gör så här:

Koka upp grädden, sockret och sirapen i en tjockbottnad kastrull, låt det koka upp till 120 grader. För att veta när din fudge är uppe i temperaturen 120 grader så underlättar det en hel del att du har en kökstermometer. Eller så gör du ett kulprov och de gör du genom att klicka en sked smet i ett glas med kallt vatten, häll ut vattnet och ta upp smeten i handen. Kan du göra en liten kula/boll av det så är den klar.

 

Ta sedan bort kastrullen från plattan och vänd ner chokladen och smöret i smeten. Rör om tills chokladen och smöret har smält. Vänd sedan ner fudgesmeten i en form som du har klätt in med bakplåtspapper och häll över daimkulorna. Låt det stå i några timmar, efter det skär du upp lagom stora bitar, och sen är det KLART!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: